Life Science Investment ( LSI )

LSI grundades 1999 i London av Dr. Christian Diehl och är ett läkemedelsföretag med fokus på områdena dermatologi, plastikkirurgi och estetisk medicin.
Vi avser att utveckla kosmeceuticals och nutraceuticals inriktade på behandling och förebyggande av hudsjukdomar och hudförldring. Vårt mål är att erbjuda vårdpersonal nya, innovativa, effektiva och säkra alternativ till recept.

  • LSI, en aktiv aktör inom dermatologi, plastikkirurgi och estetisk medicin.
  • En internationell närvaro i över 70 länder.
  • 3 tillverkningsställen (2 i Schweiz och 1 i Ecuador).
  • En operativ bas i Schweiz.
  • 5% av nettoomsättningen tillägnad FoU.
  • Grundades 1999 i London (Storbritannien).

Cosmeceuticals

Cosmeceuticals har ett nytt hett ämne inom kosmetik och läkemedelsindustrin, som nu är det snabbast växande segmentet i dessa aktiviteter. Ordet cosmeceutical smiddes för 40 år sedan av en stor dermatolog Albert Kligman.

En ny kategori av produkter för dermatologisk användning föddes, Ett mellaning mellan kosmetika och läkemedel för topisk användning.
Cosmeceuticals representerar en nödvändighet för många hudläkare, som traditionellt använder  kosmetiska produkter som komplement till dermatologiska behandlingar.

Efter kontinuerliga framsteg i kunskapen om hudfysiologi och kontinuerlig förekomst av nya aktiva beståndsdelar som positivt påverkar hudfunktionerna och har en fördelaktig aktivitet för huden, föddes Cosmeceuticals.

Produktlinje

I sortimentet från LSI hittar vi flera avancerade grenar av produkter.

BIOTOPIX är en specifik serie med kosmetiska produkter med inriktning på direkta indikationer på huden.

Dermanutrix är ett tillskott med inriktning på att förstärka hudens hälsa.

Specialsortiment: Här hittar vi specifika produkter med inriktning på att hjälpa dig med svårare indikationer på huden.

BIOTOPIX Photo Protect

BIOTOPIX® PHOTO PROTECT® är ett nytt koncept som bygger på nödvändigheten av att använda fullspektrrum photoskydd, särskilt när det gäller skador som orsakas på huden, inte bara av UVR, utan också genom synligt ljus och IR-strålning.

BIOTOPIX® PHOTO PROTECT®-produkter är  två krämer som erbjuder strikt skydd mot UVA, UVB, synligt ljus och IR-strålning, men tillåter även DNA-reparation.

BIOTOPIX® PHOTO PROTECT®-kräm SPF 30 och BIOTOPIX® PHOTO PROTECT®-kräm SPF 50+ innehåller en kombination av fem kemiska UV-filter och i SPF 50+ förstärks formeln genom tillsats av titanium dioxid.

DERMANUTRIX®-sortimentet har en rad nutraceuticals för att täcka de specifika behoven hos vår hud, naglar och hår.

Eftersom vår kost ofta inte kan täcka våra behov i alla näringsämnen som är nödvändiga för vår goda hälsa, är det nödvändigt att ibland bringa balans genom att addera nutraceuticals.

Hittills omfattar DERMANUTRIX®-serien följande produkter:

Specialsortiment

LSI har genom sina djupa relationer med plastikkirurger och dermatologer utvecklat produkter som har mycket specifika målsättningar.

Browse Categories