En passion för hudens fysiologi

LSI grundades 1999 i London av Dr. Christian Diehl, ett läkemedelsföretag med fokus på områdena dermatologi, plastikkirurgi och estetisk medicin.
Man har för avsikt att utveckla cosmeceuticals och nutraceuticals inriktade på behandling och förebyggande av hudsjukdomar och hudens åldrande. Målet är att erbjuda behandlare nya, innovativa, effektiva och säkra alternativ till receptbelagda preparat och produkter.

• LSI, en aktiv aktör inom dermatologi, plastikkirurgi och estetisk medicin.
• En internationell närvaro i över 70 länder.
• 3 tillverkningsställen (2 i Schweiz och 1 i Ecuador).
• Huvudkontor i Schweiz.
• 5% av nettoomsättningen återinvesteras i Forskning & Utveckling
• Grundades 1999 i London (Storbritannien).

 

LSI´s engagemang

I mer än 15 år har LSI varit engagerad i att utveckla och marknadsföra innovativa, effektiva och säkra produkter som syftar till att förbättra olika hudförhållanden. Målet är att göra dessa produkter tillgängliga för ett ständigt växande antal läkare och behandlare runt om i världen, för en bättre hälsa och välbefinnande hos sina patienter.

Dr Christian Diehl, en sann passion för huden.

Dr. Christian Diehl är en farmakolog som alltid har varit passionerad om hudens fysiologi, och sedan 1980 bestämde han sig för att fokusera på sin passion. Han skapade successivt olika framgångsrika företag, alla i samma område, och dessutom var en konsult för olika multinationella läkemedelsföretag. Numera ägnar han sig uteslutande sin mer än 35 åriga yrkeskompetens till LSI.

 

2007 Dr. Silvia Chami de Diehl  VD för LSI.
Master of Nutrition (National University of Cordoba, Argentina), Forskare av naturliga aktiva ingredienser för produktion av dermo-kosmetiska produkter, Masters in Marketing (National University of Cordoba, Argentina).

 

Cosmeceuticals

Cosmeceuticals är ett nytt hett ämne inom kosmetisk och läkemedelsindustrin, som nu är det snabbast växande segmentet.
Ordet cosmeceutical skapades för 40 år sedan av en känd dermatolog Albert Kligman.

Kosmetisk + Läkemedel = Cosmeceutical

En ny kategori av produkter för dermatologisk användning föddes, en mellanhand mellan kosmetika och läkemedel för lokal användning.
Cosmeceuticals utgör en nödvändighet för hudläkare, som sedan länge traditionellt använder kosmetiska produkter som komplement till dermatologiska behandlingar.

Efter kontinuerliga framsteg i kunskapen om hudens fysiologi och kontinuerlig förekomst av nya aktiva beståndsdelar som positivt påverkar hudens funktioner skapades en positiv aktivitet för huden, Cosmeceuticals.
Trots ett reglerande vakuum över hela världen har Cosmeceuticals varit en verklighet och en nödvändighet för både läkare och patienter.
Cosmeceuticals appliceras topiskt som kosmetika, men innehåller ingredienser som påverkar hudens biologiska funktioner.
Cosmeceuticals är en snabbväxande marknad med en genomsnittlig tillväxt på 10,1% per år mellan 2002 och 2007 och 7,4% mellan 2007 och 2012.

Marknadsstorleken ligger faktiskt runt 8,25 miljarder dollar (2012) och Förväntas bli så hög som 11,5 miljarder US $ 2017.