3 st ovärderliga tips för bästa hudhälsa

I dag upplever en hög andel av befolkningen att deras hud inte känns helt i balans, varför man aktivt söker efter lösningar som skall skapa en bättre balans

Vi skall nu ge dig x riktigt värdefulla och vetenskapligt säkerställda tips på aktiviteter som du kan göra för att bromsa hudens åldrande, och skapa en bättre balans för din huds hälsa.

 

För att kunna göra något åt en hud som är i obalans så är det också viktigt att förstå vad som har lett till den obalans du kan känna i dag. Så innan vi går på lösningarna så skall jag med några korta ordalag försöka ge dig en insikt i dom mest kritiska faktorerna som leder till en hud i obalans.

Fukt!

Fukt är en nödvändighet för allt levande, Vår kropp kan inte producera fukt på egen hand, utan den producerar ämnen som binder kvar fukt i huden. För de flesta av oss så minskar den här produktionen naturligt redan vid 25 års åldern. Så den absolut viktigaste ingrediensen i all hudvård är ingredienser som binder fukt. Det finns dessutom två olika sorters fuktbindare.

99% av det du hittar i hudvårdsprodukter i dag bidrar till att öka fukten i det övre hudlagret, Det som kallas epidermis. Endast 1 ingrediens finns tillgänlig som binder fukt i det viktigaste hudlagret. (Dermis)

Så vill du uppnå verklig effekt så behöver du söka efter just den ingrediensen.

Ingrediensern är Hyaluronsyra. Det är något vi kan producera själv. Men med vårt naturliga åldrande så minskar den dramatiskt.

HYaluronsyran i sig själv kommer inte att öka nivåerna med fukt. Fukt adderar du själv genom att dricka ordentligt med vatten dagligen. Öka mängden om du är aktiv och tränar mycket.

Rekommenderade produkter för att maximera fukt

Omega fetter / Cermaider

Hela vår kropp täcks av huden, som har till uppgift att skydda våra inre delar skyddade från yttre angrepp, samtidigt som den också skall se till att fukt & vatten som finns i vår kropp inte skall läcka ut. Huden kontrolleras av en delikat balans, som så fort vi börjar störa den kan leda till att den förlorar sin integritet och börjar släppa in främmande ämnen, samtidigt som den också börjar släppa ut fukte i huden.  Resultatet av det leder ofta till nån form av inflammation eller onormal rodnad i huden. Inflammationen är kroppens sätt att skydda dig från dom yttre angreppen, samtidigt som den också bidrar till att fukten läcker ut ur huden.

Det som håller ihop alla våra celler och skall se till att det inte sker är ceramider, cermaider är ett fett som agerar som ”cementet” mellan tegelstenar, men det är mjukt och elastiskt.

När det kommer till hudvården så är det viktigt att din hudvård innehåller någon form av ingrediens som stimulerar, stärker kroppens egna fettdepåer så att huden kan slappna av.

Nu betyder inte det här att alla former av fett har den här funktionen, huden är långt mycket smartare än så. Fle fetter kan i motsats orsaka obalanser i stället för balanser om man är för generös med det på huden.

De ingredienser man skall söka efter här som är rika på just omegafetter är:

Omega 3

 • Kiwi frö olja
 • Hampfrö olja
 • Cemlina Olja

Omega 6

 • Hampfrö olja
 • Nattljusolja
 • Gurkörtsolja ( Borage oil )

Ceramider

 • Jäst ( Pichia anomala extract)
 • Vete extract

Squalane
( Utvunnet ur Oliv olja )

Dom här fetterna ger stöd och aktiverar kroppens egen funktion till en ökad integritet och kommer på sikt att stärka upp hudens integritet och skyddsmekanism avsevärt.

Rekommenderade produkter rika på Omegafetter

Anti Oxidanter

Anti oxidanter känner de flesta till att vi behöver få i oss i stora mängder. Mycket får vi i oss genom att välja en omväxlande kost primärt från växtriket. Men för att huden skall få ta del av dessa antioxidanter så krävs antingen väldigt stora mängder, eller att vi också adderar det i vår hudvård.

Vad gör antioxidanten för nytta?

Kortfattat så finns det mängder med faktorer i vår omgivning som skapar syre radikaler, syre radikal innebär att en cell går sönder och kommer i obalans och blir till vad vi kallar för en fri syre radikal.
Den är väldigt destruktiv och bryter och sönder och förstör friska celler.
En fri syre radikal saknar ”neutroner”, därför blir den radikal. När vi adderar anti oxidanter till omgivningen så blir deras funktion att låna ut nya ”neutroner” till en syre radikal, och därmed balanserar och reparerar den igen.

 

Vid sidan av att vi aktiverar syreradikaler genom naturligt åldrande så de vanligast bidragande faktorerna som aktiverar syreradikaler är ganska många, och de flesta kan det vara svårt att undvika. Men ju fler du kan begränsa, desto friskare hud kommer du att uppnå.

 1. UV
 2. Rökning
 3. Varierande typer av kost innehållande höga mängder sockerarter.
 4. Synligt ljus
 5. Infrarött ljus

m,m m,m

Rekommenderade produkter rika på Anti Oxidanter

Sammanfattning

Det som är viktigt här är att dessa tre inriktningarna i sig själv inte löser hela utmaningen.
Utan för att uppnå en balans så behöver du få med samtliga delar i din hudvårdsrutin för att uppnå en synergi mellan dessa och därmed nå bästa tänkbara resultat.

 

Sen är det också viktigt att poängtera att hudvårdsprodukter i sig kommer inte att lösa alla problem med huden.

Vår kropp är en ”apparat” som är beroende av många faktorer i synergi.
En trött hud behöver rörelse, det finns mängder med processer som aktiveras av en rask promenad på 30 – 50 minuter som kommer göra underverk för din hud.

Och givetvis din kost.
Alla de fetter vi nämner här kan du också hitta i din kost, vilket bidrar til en förstärkt hälsa för inte bara din hud, utan hela din kropp.

 

Skall du sedan prova en ny hudvård så är det viktigt att du ger den tid.
Min rekommendation är att du följer den slaviskt i upp till 3 månader innan du påbörjar en utvärdering av om den fungerar eller inte.
Givetvis om du råkar ut för obehag, kliande hud, rodnader och annat så skall du vända dig till en terapeut eller din säljare så skall dom kunna ge dig goda råd.

RABATTKOD

20% på hela ditt köp vid order över 500kr
Använd koden: FUKT

GÄLLER VID 1 INKÖPSTILLFÄLLE

Support med din hud?

Visste du att Beauty Bar sammarbetar med auktoriserade hudterapeuter?
Behöver du extra hjälp så kan du kontakta oss via mail eller telefon så kan vi hänvisa dig till en skönhetssalong nära dig, Vi har samarbeten runt om i hela Sverige.
Eller så mailar du dina frågor till oss så skall vi besvara dessa efter bästa förmåga.

Vi som svarar är undertecknad som i dag arbetar som utbildare av hudterapeuter, sjuksköterskor och läkare i behandlingar och produkter relaterat till Hudföryngring och hudhälsa.
Sedan har vi Matilda Michols som är av Cidesco/ SHR autkoriserad hudterapeut som även hon coachar och utbildar hudterapeuter runt om i Sverige.

 

Så när du handlar produkter av Beauty Bar så får du också tillgång till omfattande kunskaper för din trygghets skull!

 

Lycka till med din hudhälsa.

Håkan Wahlström
VD - Mimass AB & Beauty Bar

Specialist på ingredienser och fysiologi

Lämna ett svar