Betydelsen av en spa-kväll…

Den här texten kommer handla om precis det som står i rubriken. Betydelsen av en spa-kväll. En spa-kväll i veckan.

Tänk såhär.

De flesta av oss jobbar 40h/v om inte mer. Vi stressar till jobbet och vi stressar från jobbet för att komma hem. Middag ska lagas, hemmet ska städas osv osv…. Det är ingen mening med att rabbla upp allt, för ni som vet, ni vet. Stressen!

Och hur påverkade blir vi av stressen? Väldigt mycket. Det påverkar psykiskt och fysiskt. För att inte nämna vår hy. Alla påverkas olika mycket, men ofta så tar stressen ut sin rätt i det man möts av allra först, ansiktet. Mörka ringar under ögonen, stora och fyllda porer, finnar, torr hy eller oljig hy. Det finns så många sätt som huden kan reagera på.

Så förutom att ta tag i det som stressar en, så kan man också försöka hjälpa huden att lugna sig. Och det allra bästa sättet är att införa en rutin på en spa-kväll i veckan.

Och hur kan den här spa-kvällen gå till? Ett väldigt bra tips är: När mörkret lagt sig, släck ner lamporna, tänd lite ljus, andas. Finn lugnet och släpp allt som tynger.

Börja med att rengöra ansiktet. Och sedan peela lite försiktigt (ta inte i för mycket eftersom huden kanske är lite extra känslig i stressiga perioder) sedan rengör du ansiktet igen. Använd alltid en ren handduk att torka torrt med. Och sedan väljer du en passande och lugnande mask.

Under maskens verkningstid så passar det utmärkt att njuta av en kopp te kanske?

Detta kommer göra underverk för både kropp och själ.

Har du frågor eller funderingar?

Maila oss gärna på info@beauty-bar.se

Lämna ett svar