Behandla för en jämn hudton

Epidermis är den yttersta delen av vår hud som är uppbyggt på flera lager. Ett av dessa lager kallas basalskiktet och det är i det hydlagret som nya hudceller skapas. I basalskiktet finns också en finurlig en cell som har namnet Melanocyt. En melanocyt är en cell som har grenliknande ben som sträcker sig upp i skikten i huden. Den har en uppgift att transportera något som heter melanosomer i huden som innehåller pigment (melanin), för att ge oss den färg vi har på vår hud vårt hår och även våra ögon.

All människor har ungefär lika många melanocyter, Det är mängden melanin som produceras som skapar vår hudfärg. 
Till exempel: Någon med ljus hudton producerar mindre pigment (melanin) än personen med en mörkare hudton vilket resulterar i en ljusare hudton.

Tyrosinas! något vi vill kontrollera

Vid sidan av melanocyterna i basalskiktet finns också ett enzym som kallas tyrosinas. Det är ett enzym som omvandlar en aminosyra som kallas tyrosin som genom att oxidera och skapar pigmentet (melanin). Det här är en helt naturlig process och det är också en viktig försvarsmekanism som huden har för att motverka ultravioletta strålar (UV-strålar)

Det finns en mängd faktorer som har betydelse i hur våra celler påverkas, UV-strålar är en av de vanligaste. När vi exponeras för UV-strålar, kommer vår melanocyter att producera en högre mängd pigment (melanin) för att skydda oss från de skadliga UV strålarna. Det här är också något som skadar våra celler, i synnerhet om vi blir solbrända. När cellerna har skadats aktiveras  tyrosinasenzymet att skapar en överproduktion med oxidation till tyrosin vilket resulterar i överproduktion av pigment. Det är det vi kallar för hyperpigmentering. Hyperpigmentering kommer i många former, såsom fräknar, postinflammatoriska hyperpigmenteringar, mörka fläckar, åldersfläckar och melasma. Det är en ojämn hudton som vanligen syns som en brun mörkare del på huden.

Val av bra hudvård!

Vi kan skydda våra celler från att bli skadade och från missfärgade av pigment som resulterar i ojämn hudton med  hjälp av SPF och produkter som innehåller ingredienser som arbetar mot pigmentering. De ingredienserna kommer att förhundra att enzymet tyrosinas från att producera överoxiderande tyrosin, Pigmentshämmande ingredienser är inte bara för de som redan har hyperpigmentering, men också för de som har en frisk, jämn hud. ide ingredienserna verkar även förebyggande också. 

Du kanske redan har en jämn och fin hudton, då är det viktigt att bibehålla det. Så genom att använda dig av hämmande ingredienser som bidrar till att skydda din hud och därmed ocskå förhindra uppkomsten av hyperpigmentering. Det är inte heller ovanligt att hyperpigmentering förekommer under huden och framträder senare i livet. Det här är något du kan med hjälp av dessa ingredienser förhindra helt och hålet.

Det finns olika typer av hämmande ingredienser och dom är delade i läkemedel eller som naturliga blekmedel. Den vanligaste läkemedelsklassade ingredeinsen är hydrokinon som i dag är förbjudet att använda i kosmetika, något som är en potent ingrediens för att förebygga och korrigera hyperpigmentering. 

Sedan finns det flera naturliga ingredienser som lakritsrot, askorbinsyra, kojinsyra, arbutin, resveratrol som vanligtvis härrör från en växtkälla eller syntetiskt tillverkad, för att minska överproduktionen av melanin i huden.

En hämmande ingrediens kan effektivt korrigera hyperpigmentering och förhindra att den bildas, men för att bibehålla resultatet krävs kontinuerlig användning.

Hud har ett inbyggt minne, har det en gång blivit skadat så är sannolikheten att hyperpigmenteringen kommer tillbaka senare. Risken ökar dessutom  om huden lämnas oskyddad.
Så välj en hämmande produkte till din daglig rutin tillsammans med en bra SPF som tillsammans  kommer att bidra till att skydda huden från dom här skadorna.

ETT URVAL PRODUKTER FÖR ATT HÄMMA OCH REDUCERA PIGMENTERINGAR

Lämna ett svar