Bibehåll en återfuktad hud i värmen!

Här skall vi dela med oss av några enkla knep för att din hud skall förmå sig att stå emot den värme som den utsätts för just nu, oavsett du är soldyrkare eller arbetar i värmen.

Hög värme leder till ökad avdunstning och uttorkning av huden.
För att möte det så skall vi ge dig några nyttiga tips på hur du kan motverka det och skydda din hud från att inledas i en för tidig process av åldrande.

Fukt är livsviktigt för våra hudceller, och utan fukt så torkar huden vilket leder till många negativa konsekvenser för huden.
I ett klimat så som vi har i Sverige 2018 så blir det extra viktigt att aktivt sträva efter att bibehålla en hög nivå fukt i huden.

Fukten fungera också som ett skydd för hudceller och gör dem mindre mottagliga för solens strålar, för något som kallas fria syreradikaler som her en förmåga att förstöra friska hudceller.

1. Drick vätska som innehåller salter och mineraler. Inte mineralvatten med kolsyra.

Vattnet till huden kommer alltid från den vätska som du dricker. Det är också viktigt att vattnet gärna innhåller bindande ämnen så som salter. För utan salterna så tenderar vattnet bara att rinna rätt igenom kroppen och dessutom ta med sig viktiga ämnen som krävs för att hålla kvar vattnet i kroppen. Det finns många typer av vätskeersättning som kan bidra till att du kan bibehålla vattnet i kroppen en längre stund.

 

2. Använd en hudvårdsprodukt som kan hjälpa dig att binda fukt djupare i huden.

Med mycket fukt i kroppen så är det på samma sätt som vätskeersättningen som skall bidra till att hålla kvar vattnet och inte rensa kroppen på viktiga ämnen så har vi ingredienser i hudvården som är viktiga för att hålla kvar fukten i huden. Den ingrediens vi talar om är hyaluronsyra. En hyaluronsyra som är hydrolyserad, eller på vanligt språk. Den är delad i så små delar att den kan krypa ned mellan hudens celler till en nivå där den skall dra vattnet till sig.

Den fukten som du lyckas binda i huden kommer bidra till att du blir avsevärt med motståndskraftig mot värmen, solen, och dom fria syreradikalerna.

3. Solskyddet.

Undvik att sitta i direkt exponering av solen när det är så här varmt. Kika gärna på UV index för din region, då det också kan vara vägledande till hur försiktig du behöver vara.
( Länk till SMHI´s UV Index )

 

Ha en underbar dag!

SOLERBJUDANDE

Just nu erbjuder vi dig att köpa en produkt med fraktionerad hyaluronsyra.

Lämna ett svar