7 dejting tips för dig som har Rosacea

Dejting kan vara knepigt, men dejting för dig med med rosacea kan upplevas som ett minfält!
Oavsett om du är på väg in i ett nytt förhållande eller skall ut och fira med din partner, så läs våra sju enkla tips för en bra dejt för dig med rosacea.

Självklart skall du planera aktiviteter som skämmer bort dig och någon du håller dig nära.

Undvik aktiviteter som kan orsaka att din rosacea blommar upp, som kryddig mat, alkohol (särskilt rött vin) eller aktiviteter som sker utomhus i kyla och vinterväder.

Var inte rädd att ställa frågor till kyparen på restaurangen om vilka ingredienser som finns på menyn.

Kom ihåg att ta eventuella mediciner och följa din vanliga hudvårdsrutin.

Gå inte till ytterligheter för att dölja din rosacea. Då smink givetvis kan täcka tecken på rosacea kan det också vara irriterande.

Prata om din rosacea på ett ledigt sätt, även om det är första dejten. Att berätta om det kan hjälpa dig att ta bort oro över att du är generad eller orolig, vilket kan vara en signal som du skickar vid en första dejt. Något som också visar en signal om ett gott självförtroende och dessutom uppmuntrar till förståelse.

Bli inte stressad om inte allt går enligt plan. En dejt är en känslomässig aktivitet. Så gör allt du kan för att slappna av och följ med i flödet så får du säkert en trevlig stund.

Källa: www.rosacea.org

 

 

 

 

 

 

 

 

NRS ( National Rosacea Society)  har utsett april som Rosacea Awareness Month för att utbilda allmänheten och öka förståelsen av detta ofta livspåverkande tillstånd som i dag beräknas påverka mer än 16 miljoner amerikaner, där man uppmanar människor att träffa en hudläkare för korrekt diagnos och lämplig terapi.

 

Lämna ett svar