2 viktiga råd för dig som vill förbereda din hud för vintern

Nu när vintern är på antågande så kan det vara en bra sak att förbereda sin hud på det lite bistrare klimatet som är på gång. Historiskt har rekommendationerna alltid fokuserat på att använda fetare krämer för att isolera huden från kylan. Här kommer 3 verkligt nyttiga tips som kan förbereda din hud långt mer effektivt än att addera mer fett på huden.

  1. Ett av de vanligaste skälen till att din hud har svårt med kylan är att den är torr. Nu talar vi inte om torrhet på ytan, utan en torrhet i huden. Det här är vanligt för de flesta som passerat 25 års åldern och det blir mer intensivt ju äldre vi blir. Skälet till detta är att ett naturligt ämne i vår hud som heter hyaluronsyra minskar i omfattning. Det sker helt naturligt och vår kropp minskar den egna produktionen av hyaluronsyra vilket leder till att huden torkar från insidan. När huden torkar från insidan så får kroppen dessutom svårare att värma upp huden när klimatet blir bistrare. Så genom att välja en hudvårdsprodukt som erbjuder komplement av hyaluronsyra i en daglig rutin så kommer din hud att öka mängden fukt i huden, vilket gör den mer motståndskraftig mot ett kallare klimat. EN viktig faktor för att det här årdfet skall vara verksamt är att du väljer en hyaluronsyra som är “fraktionerad”. vilket innebär att den är bearbetad på ett sånt sätt att den kan ta sig ned i huden.
  2. Ett annat skäl till en känslig hud är att cirkulationen i huden har stannat upp och något som kallas för kapillärer, Dom har till uppgift att bland annat reglera temperaturen på huden baserat på klimatet utanför huden.Med det naturliga åldrandet så är det inte ovanligt att dessa slutar att fungera, cirkulationen stannar upp och det leder till att huden blir mer känslig för klimat.Här finns tyvärr ingen hudvårdsprodukt som kan lösa det symptomet.Här krävs ett besök till en salong som erbjuder en behandlingsform som heter Microneedling. Microneedling erbjuder nämligen ett enastående system som namnet avslöjar, mikronålning av huden, den behandlingen öppnar upp och aktiverar kapillärer, den hjälper dessutom till att skapa nya kapillärer. Så med nya ”renoverade” kapillärer så kommer din hud att kunna reglera temperaturen från insidan på ett avsevärt mer effektivt sätt. Dessutom bidrar detta till att huden får en bättre tillgång till syre och andra näringsämnen av det som du äter.

HYALU-RON med fraktionerad hyaluronsyra

 

Dessa två tips kommer att göra din hud mer vital och mer dynamisk i fråga om att kunna reglera sig själv i olika klimat och temperaturer. En annan mycket vital fördel är att om du har en förhållandevis normal hy, och undviker dessa rekommenderade feta produkter på vintern så kommer din hud att må mycket bättre och vara betydligt mer återfuktad och vital när våren kommer.
Läs mer om Microneedling på : http://mimass.se/featured_item/microneedling/
Med et önskar jag dig en underbar vinter.Håkan Wahlström/Beauty – Bar by Mimass AB

Lämna ett svar