Vad händer egentligen med åldrande hud?

Det finns 4 grundläggande biokemiska förändringar som vår hud går igenom under åldrandet:

Förändring 1: Hastigheten av hudcellsutbytet reduceras, vilket ger en tunnare, mer ömtålig hud. Hud ersätts var tredje vecka vid 20 års åldern men efter 50 års åldern så ersätts den var nionde vecka.

Förändring 2: Skadade proteiner ackumuleras i huden. Skadan kan visa sig genom ärr, solskador, oxidativa skador och tvärbindningar av hudproteiner med sockerarter.

Förändring 3: Omkring 25 år börjar produktionen av talg att minska. Detta resulterar i minskad akne men innebär en produktion av torrare hud. Denna minskning av talg blir än mer allvarlig efter 45 års åldern.

Förändring 4: Biosyntesen och nedbrytningen av kollagen, elastin och vattenhaltiga glykosaminoglykaner finns i en dynamisk balans i ung, frisk hud. Men efter 25 års ålder minskar hudens produktion av kollagen, elastin och vattenhaltiga GAG, medan graden av nedbrytning av dessa faktorer ökar, vilket är starten av rynkbildning och förlust av elasticitet. Det här blir gradvis allvarligare med övergångsåldern.

 

Medan alla dessa förändringar äger rum, är gravitationen en faktor som drar i din hud och orsakar att det ”saggar”. Hud tenderar att läka långsammare och fläckar i huden blir mer uppenbara. Dessutom kan åldringsprocessen förvärras av faktorer som kyla eller värme, kraftig exponering till solljus (UV-strålning), psykisk stress och felaktig näring.

Källa: http://skinbiologyscience.hoop.la

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se vårt sortiment med skyddande produkter!

Rekommendationer för en effektiv och prisvärd hudvård!

Ser man då till några av de viktigaste valen du kan göra för att motverka dessa processer så är den i särklass viktigaste faktorn att skydda huden från Solens strålar.

Det andra essentiella valet du kan göra med din hudvårdsrutin är att regelbundet applicera en hudvårdsprodukter som innehåller hyaluronsyra.
Hyaluronsyrans egenskaper att binda stora mängder fukt bidrar till en med motståndskraftig och mer vital hud. Dock är det av yttersta vikt att den hyaluronsyran du väljer är av så kallad lågmolekylär form.

Detta är en nödvändighet för att den skall kunna ta sig ned till de nivåer i huden där behovet av fukt är som störst.
Dock kan vi inte addera fukt till huden utifrån så det är av stor vikt att dricka mycket vatten.
Vatten skall inte innehålla kolsyror eller andra tillsatser, utan rent klart vatten är att föredra.

En budget hudvård för dig som vill arbeta mot hudensåldrande bygger på två viktiga produkter.
En fuktbindande produkt med lågmolekylär hyaluronsyra.
Ett solskydd med minst SPF 30
Då har du tagit ett stort steg mot att bromsa huden åldrande.

Vill du få mer tips om hur du kan vårda din hud på bästa sätt?

Kika på vårt sortiment med produkter som har lågmolekylär hyaluronsyra

Lämna ett svar