Anti Age – Vilka förväntningar har du?

De processer som inleder hudens åldrande är i dag vetenskapligt säkerställda.

Åldrandet inleds mellan 20 – 25 års åldern i samband med att kroppens egen produktion av hyaluronsyra börjar avta. Hudens åldrande är en naturlig konsekvens som vi inte kan stoppa, eller backa tillbaka.

Däremot kan vi med hjälp av aktiva val bromsa många av de nedbrytande processer som inleds som en konsekvens av den reducerade produktionen av hyaluronsyra.
Hur snabbt vår hud åldras ligger i de aktiva val vi själv fattar för oss själva individuellt, och ju färre aktiva beslut vi fattar desto snabbare kommer vår hud att åldras.

De viktigaste livsstilsfaktorerna som har en gigantisk påverkan på åldrandet i vår hud är exponering av solens strålar på huden. Rökning, De val av kost vi gör och huruvida vi tillåter vår kropp att återhämta sig.

En annan faktor som spelar en viktig roll är hur du tar hand om och vårdar din hud. På samma sätt som du vårdar dina växter hemma i fönstret så kräver din hud samma omsorg.

En växt som förnekas fukt dör, medan en växt som vårdas och ges näring kan blomma för dig om och om igen.

Samma principer gäller för din hud. Om du vårdar den och säkerställer att den får fukt och näring, så kommer den att hålla sig vital och frisk och skydda dig i många år framöver.

Aktiva val för din hud innefattar
1. Att använda dig av solskydd 365 dagar om året.
2. Det innefattar att stödja den minskade produktionen av hyaluronsyra* genom att addera det i din daglig hudvårdsrutin.
3. Att säkerställa att din hudvård innehåller stora mängder av antioxidanter.

*) Hyaluronsyra i en hudvårdsprodukt måste ha en storlek som är tillräckligt liten för att kunna ta sig ned i huden för att erbjuda det skydd vi talar om här.

Lämna ett svar